مقالات شطرنج

پاسخ مگنوس کارلسن به سوالات طرفدارانش

“تصور می کنم تا روزی که زنده ام از شطرنج لذت خواهم برد”

 

جمعه 20 مِی “مگنوس کارلسن” قهرمان نروژی حال حاضر شطرنج جهان برنامه ی پرسش و پاسخ زنده ای در صفحه ی اجتماعی اش به راه انداخت که در آن به سوالات طرفدارانش که توسط  “کیت مورفی” مدیر ارشد اجرایی برنامه “پلی مگنوس” خوانده شد پاسخ داد. این مصاحبه 28 دقیقه ای طول کشید.

 

سرسخت ترین رقیب تو کیست؟ (چه در بازیهای متعارف (فکری) و چه در سریع و بلیتس)

 

👤دقیقا نمی دانم… برای من بازی کردن با “پلی مگنوس” Play Magnus در هر سنی سخت است!! هنگامی که در مسابقات بلیتس با “گری کاسپاروف” بازی می کردم – چه در زمان کودکی چه هنگامی که با او تمرین می کردم – مواجه شدن با او برای من ترسناک بود. البته بعد از مدتی توانستم بر خود مسلط شوم.

پاسخ مگنوس کارلسن به سوالات طرفدارانش

آیا کتب قدیمی هنوز حائز ارزش هستند؟

 

👤بی شک کتب قدیمی هنوز دارای ارزش اند. شما می توانید مباحث زیادی را از بازی های قدیمی یاد بگیرید به این خاطر که بسیار آموزنده اند. در شطرنج امروزی بازی کردن چنین بازی هایی دشوارتر است زیرا رقبا به مقاصد تو پی می برند پس دیگر مانند گذشته نیست که یک طرحی را دنبال کنید و ببرید!! در گذشته اغلب می توانید بازی هایی – حتی در سطوح بالا – ببینید که در آن یک طرح خوب را اجرا می کنند و با همان به برد می رسند ولی اکنون این امکان وجود ندارد. البته هنوز مهم است که این ایده ها را یاد بگیرید و برای این ها کتاب های قدیمی بسیار مناسب اند.

شخصاً از خواندن و مشاهده بازی های قدیمی بسیار لذت می برم. هم از بازی هایشان و هم از بازیکنان آن زمان. تصور می کنم کتب قدیمی برای آموزش عمومی شطرنج بسیار مفیدند.

 

از بازی های کدامیک از قهرمانان پیشین جهان بیشترین بهره آموزشی را برده اید؟

اگر امکان دارد بگویید که چگونه بازی های کلاسیک را بررسی می کنید

👤 بررسی این بازی ها بدین گونه است که در بانک اطلاعاتی دنبال یک بازی می روم و بررسی اش می کنم و یا اتفاقی که بیشتر رخ می دهد این است که درباره آن بازی ها کتاب می خوانم البته در آن به دنبال چیز خاصی نیستم و فقط از بازی ها لذت می برم. من از شطرنج لذت می برم و البته خوشبختانه می توانم از آن ها چیزی نیز یاد بگیرم.نمی توانم بگویم که یک فرد مشخصی بوده که بیشترین چیز را از او آموخته ام… شاید یکی از قهرمانان قدیمی مانند میخائیل باتوینیک. بازی های او اغلب آموزنده و قدرتمند است.

پاسخ مگنوس کارلسن به سوالات طرفدارانش

کدامیک از بازیکنان چندان سرشناس نبوده اند و دست کم گرفته شده اند؟

👤به نظر من برخی بازیکنان از عصری که در آن شوروی بهترین بود. بازیکنانی مثل “پاول کرس”، “ویکتور کورچنوی”، “لئونید اشتاین” و … البته آن قدر درباره دست کم گرفتن و کم بها دادن به آن ها صحبت شده که باعث شده بیش از حد به آن ها اهمیت بدهند و بیش از حد مورد توجه قرار بگیرند!! در میان بازیکنان حال حاضر شاید “بوریس گلفاند”

 

نوآموزان چه کارهایی باید انجام دهند؟

👤تصور می کنم مهم ترین کار تمرین کردن از طریق انجام دادن بازی یادگیری الگو های پایه ای مات و یادگیری این که معمولاً چه خانه هایی برای اشغال توسط مهره های مختلف بهتر هستند می باشد. برای برآمدها و پی آمدهای بی درنگ همیشه ببینید که چه مهره هایی از حریف را می توانید بگیرید و این که حریفتان چه مهره هایی را از شما می تواند بگیرد و جالب است که همین مورد تا چه جاهایی میتواند شما را پیش ببرد!

 

اگر قرار باشد به بازیکنی مثلاً با درجه 1600 نصیحتی بکنید

به نظرتان چه شروع بازی ای برای تضمین یک بازی پوزیسیونی مناسب است؟

👤به عقیده من ساده ترین راه برای سفید Nf3 g3 Bg2 و سپس قلعه رفتن است زیرا می توانید ساختار های پیاده ای بسیار متنوع و متفاوتی را در مرکز بیابید. می توانید برای d4 c4 بروید یا c4 d3 یا d3 e4 و حتی b3 Bb2 و گسترش از جناح وزیر. به نظر من شروع بازی قوی ای است که در آن می توان ساختار های پیاده ای متنوعی را بازی کرد درحالی که بازی آرام است و تند و تیز نیست.

 

چگونه می توانم آخر بازی خود را تقویت کنم؟

 

👤فکر می کنم مهارت آخر بازی بیشتر با تجربه بدست می آید حداقل برای من که این طور بوده به طور عمومی در بخش های مختلف پیشرفت کردم و همزمان مهارت آخر بازی من نیز بهتر شد. کتب بسیاری بر تعداد کمی از آخر بازی های تئوریک هست که باید آن ها را بدانید. کتابی که من خوانده ام کتاب «آخر بازی های بنیادین» [Fundamental Chess Endings] نوشته “کارستن مولر” و “فرانک لامپرخت” به سال 2002 است. به نظر من این کتاب هنوز یک کتاب راهنمای خوب است. البته ما اغلب همان اصول متداولی که در بازی های پوزیسیونی دیگر پیاده می کنیم در آخر بازی نیز انجام می دهیم. پس تجربه – مثلاً بازی کردن و لذت بردن صرف – بسیار به شما کمک خواهد کرد.

 

کتابی که معرفی کردم به من کمک کرد تا یک سری آخر بازی های کلیدی را بهتر بازی کنم. وقتی 11 ساله بودم در آخر بازی تقریباً ضعیف بودم ولی وقتی 14-13 ساله شدم آخر بازی به نقطه ی قوت من تبدیل شد.

 

 

تمامی مطالب فوق متعلق به باشگاه شطرنج ایران می باشد. کپی مطالب با حفظ منبع بلا مانع می باشد.

خانه و مدرسه تخصصی شطرنج در مشهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا